2423196
Вхід

Україна - проживання, ресторани, спорт, культура, туризм

готелі, ресторани, магазини, послуги, санаторії, озера, гори

Генеральне Консульство Польщі у Львові

Генеральне Консульство Польщі у Львові

Західний регіон

вул. Івана Франка 110
м.Львів, 790 11

Телефон: +380 322 970 861
E-mail: konsulat@mail.lviv.ua

Якщо Ви запланували подорож до Республіки Польща із службовою, туристичною та приватною метою, Вам необхідно подати документи на одержання короткотермінової візи, яка являється Шенгенською візою та дає право перебувати на території Польщі, а також у країнах Шенгенської угоди, в період до 90 днів впродовж 6 місяців.

Анкета

Щоб отримати візу, необхідно подати у консульство візову анкету в терміні не коротшим ніж за тиждень до запланованого виїзду.

ОСНОВНІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНІ ДЛЯ ОТРИМАННЯ КОРОТКОТЕРМІНОВОЇ ВІЗИ:

·  Візовий формуляр з приклеєною фотографією, заповнений латинськими літерами (польською, англійською, українською мовами - транслітерація). Реєстрацію і заповнення візового формуляра можна здійснити через систему http://www.e-konsulat.gov.pl/ (анкети, що не були зареєстровані через систему http://www.e-konsulat.gov.pl/ не будуть прийматися до розгляду). За неповнолітнього підписану анкету складає один з батьків або опікун. Це означає, що за неповнолітнього, котрий вписаний до паспорту одного з батьків або опікуна, подається окрема візова анкета і він отримує окрему візу до паспорту одного з батьків або опікуна.

·  Одне кольорове фото 3,5 x 4,5 cм, чітке, чисте та контрастне, видруковане на папері високої якості на білому фоні. Фото не старше 6 місяців та таке, що дає підстави зідентифікувати заявника, зроблене анфас (прямо), яке виразно представляє очі та обличчя з двох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плеч, в такий спосіб, щоб обличчя займало 70-80% фотографії. Фото повинно представляти особу без головного убору, яка дивиться прямо, із замкнутими вустами, обличчя не може бути закрите волоссям. У випадку осіб, які носять окуляри, фотографія повинна виконувати наступні вимоги: не затемнені лінзи, оправа не може закривати жодної частини ока, не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти.

·  Закордонний паспорт та копія першої сторінки закордонного паспорту. Паспорт повинен містити підпис та бути дійсним щонайменше 3 місяці від дати закінчення дії візи. Термін дії закордонного паспорту не повинен перевищувати 10 років. Продовжені паспорти не прийматимуться. Закордонний паспорт повинен містити щонайменше 2 чисті сторінки (призначені для візи). Паспорти приймаються без додаткових обкладинок напр. шкіряних, пластикових. Слід додати копії сторінок паспорту з попередніми візами Шенген.

·  У випадку наявності інших закордонних паспортів слід додати їх до візової анкети (оригінал і ксерокопія).

·  Внутрішній паспорт (оригінал і ксерокопія).

·  Страховий полюс із покриттям мінімум € 30000, що діє у всіх країнах Європейського Союзу (оригінал і ксерокопія). Страховий полюс слід заповнити машинописом. У випадку одноразової візи - страховий полюс повинен бути дійсним протягом терміну дії візи та впродовж усього терміну перебування. У випадку багаторазової візи - страховий полюс може бути дійсним впродовж першого періоду перебування. Рекомендуємо, щоб під час подання візової анкети з метою отримання одноразової або двохразової візи термін дії страхового полюсу містив додаткові 15 днів.

·  Для студентів: довідка з навчального закладу.

·  Для пенсіонерів - пенсійне посвідчення (оригінал і ксерокопія).

Якщо заявник є неповнолітньою особою та подорожує сам або в супроводі одного з  батьків вимагається долучення  оригіналу і ксерокопії письмової  заяви - згоди другого з батьків або опікуна (оригінал і ксерокопія).У випадку, коли отримання згоди є неможливим -  необхідно подати документ, який пояснює причину відсутності згоди (напр. довідка матері-одиночки або інший  документ). Свідоцтво про народження (оригінал і  ксерокопія).  Ксерокопія внутрішніх паспортів батьків або опікуна, а також копії дійсних віз у випадку спільної подорожі. 

 ● Консульський збір за прийняття та розгляд візових  документів становить (для гр. України 35 Євро).

 Особи, які не є громадянами України, додатково повинні  представити:

- українську візу (яка уповноважує до повернення на територію України) або дозвіл на постійне місце проживання, прописку дійсну після планованого повернення на Україну.

ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ  ЦІЛЬ  ПОЇЗДКИ:

A) Для членів офіційних делегацій:

·  Лист в оригіналі або нота органів влади на підтвердження того, що заявник входить до складу делегації, яка, на запрошення польської сторони, візьме участь у відповідних заходах.

 Б) Для підприємців та представників бізнес структур:

·  Оригінал письмового запрошення від юридичної особи чи компанії, яка приймає, бюро чи відділення такої юридичної особи чи компанії з вказаними у ньому періоді перебування та строком дії; державного чи місцевого органу влади держави-члена ЄС;організаційного комітету торгово-промислової виставки, конференції чи симпозіуму, що проводиться на території держави-члена ЄС*.

* Запрошення повинно містити наступну інформацію:

- y випадку, коли сторона, що запрошує, являється юридичною особою, товариством або бюро,  відділом такої юридичної особи, або товариством з головним офісом на території держави-члена ЄС - повну назву, адресу, номер телефону, дані особи відповідальної за виставлення запрошень та реєстраційний номер у формі, яка вимагається місцевим законодавством даної держави - члена ЄС.


В) Для водіїв, що здійснюють вантажні та пасажирські перевезення на транспортних засобах, зареєстрованими в Україні:

·  Оригінал клопотання від Національної спілки перевізників України, яка надає послуги з міжнародних автомобільних перевезень, в якому вказується мета, період перебування, кількість в'їздів на територію держави-члена ЄС протягом певного періоду.

Г) Для членів команд потягів, рефрижераторів і локомотивів міжнародного сполучення:

·  Письмове клопотання від Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниці).

E) Для журналістів (не стосується незалежних журналістів):

·  Довідка чи інший документ в оригіналі, виданий професійною організацією (Національною спілкою журналістів України), яка підтверджує, що дана особа є професійним журналістом

·  Документ, виданий роботодавцем, який засвідчує мету подорожі, пов'язану з виконанням службового доручення.

E) Для осіб, які беруть участь у наукових, культурних та мистецьких заходах, а також в університетських та інших програмах обміну:

·  Оригінал запрошення від організаторів відповідних заходів (з переліком учасників, інформацією щодо тривалості програми та сторони, яка буде покривати витрати, пов'язані з візитом).

Ж) Для учнів, студентів, студентів післядипломної освіти та викладачів, котрі їх супроводжують, з метою навчання, участі в тренінгах, а також участі в рамках програм обміну та інших освітніх заходів:

·  Оригінал документу або довідка про зарахування до університету, коледжу чи школи, або довідка з курсів (з інформацією про тип, тривалість навчання та особу, яка покриє всі витрати) або студентський квиток з університету, коледжу чи школи, студентом або учнем яких буде дана особа.

З) Для учасників міжнародних спортивних заходів та осіб, що їх супроводжують з професійною метою: 

·  Оригінал клопотання від організації, яка запрошує: компетентні органи влади, Національна Федерація спорту та Національний Олімпійський Комітет держав-членів ЄС (вказати назву, дати та тривалість турніру, назву клубу/команди, яку запрошено до участі, перелік учасників із вказаними  датою народження та посадою).

И) Для учасників офіційних програм обміну, організованих містами - побратимами:

·  Запрошення від Голови адміністрації, мера міста - побратима (з доданим списком учасників заходу, періоду тривання та сторони, що покриває витрати).

·  Лист від органу міської влади з долученим списком учасників.

I) Для осіб, котрі в'їжджають до Польщі з метою відвідин:

·  Оригінал та копія запрошення, зареєстрованого в Управлінні воєводи.

·  Документ, що підтверджує спорідненість (свідоцтво шлюбу, народження і т.д.).

·  У випадку близьких родичів - подружжя, діти (в тому числі усиновлені), батьки (в тому числі опікуни), дідусі та онуки, які відвідують громадян Європейського Союзу або України, що легально проживають на території України або держав Європейського Союзу: письмова заява особи, яка запрошує (оригінал та копія).

Письмова заява повинна містити наступну інформацію:

-  прізвище та імена, адрес та номер телефону особи, що запрошує,

-  прізвище, ім'я, адрес, дата народження та номер паспорту особи, яку  запрошують, -  термін та місце перебування,

- інформація про ступінь родинного зв'язку особи, яку запрошують.

- інформація про особу, яка покриває кошти подорожі та перебування.

-  запрошення необхідно завірити у нотаріуса. До запрошення слід долучити копію першої сторінки паспорту особи, яка запрошує. У випадку, якщо запрошуюча сторона не являється громадянином РП - копію карти постійного проживання.

Ї) Для родичів, які планують взяти участь у похоронній церемонії:

·  Офіційний документ в оригіналі або копія цього документу, що засвідчує факт смерті.

·  Документ, що підтверджує родині чи інші зв'язки між заявником та похованим (свідоцтво про шлюб, про народження...).

K) Для осіб, які планують відвідати військові та цивільні цвинтарі:

·  Офіційний документ в оригіналі, що підтверджує існування та факт утримання могили або довідка з Червоного Хреста (оригінал і ксерокопія)

·  Документ, що підтверджує родинні чи інші зв'язки між заявником та похованим (свідоцтво про шлюб, про народження...).

Л) З метою лікування:

·  Оригіналі від медичного закладу країни-члена ЄС із підтвердженням необхідності надання медичної допомоги у зазначеному закладі, інформацією щодо тривалості лікування та його орієнтовної вартості.

·  Підтвердження наявності фінансового засобів для покриття вартості лікування.


M) для туристів:

·  Виїзди, організовані туристичними фірмами: Ваучер чи лист від польської туристичної фірми, що підтверджують резервацію готелю та повинні містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати. Резервація готелю повинна бути повністю оплаченою (оригінал чи факс).

·  Для індивідуальних туристів: Резервація готелю повинна бути повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати.

·  План туристичної подорожі.

Н) для транзитних віз:

·  Оригінал та копія дійсної візи держави слідування. У випадку відсутності необхідності в отриманні візи до держави слідування - документ, що підтверджує мету подорожі.

 

Загалом, вище вказані документи є достатніми для видання візи. Однак, консул на власний розсуд, може вимагати інші додаткові документи.

Генеральне Консульство РП у Львові  має право запросити заявника на співбесіду.

Подання підроблених документів та з'ясування неправди може стати причиною заборони в'їзду громадянина України до країн Шенгенської зони.

Документи необхідні для отримання візи необхідно подавати в термін не швидше ніж за 3 місяці перед запланованою подорожжю.

Генеральне Консульство РП у Львові не приймає документи,  направлені  безпосередньо до консульства факсом, поштою та електронною поштою.

Не можна мати дві дійсні Шенгенські візи.

 

 

ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ВІЗОВИХ ДОКУМЕНТІВ

Рішення про видачу візи приймається протягом 5 робочих днів від моменту здійснення оплати. У випадку детальнішої перевірки документів розгляд справи може бути продовжений до 30 днів. У термінових ситуаціях рішення може бути прийнято протягом 3 робочих днів або й раніше перед запланованою поїздкою (за умови здійснення реєстрації та заповнення візового формуляра через систему http://www.e-konsulat.gov.pl/)

Наявність візи не гарантує в'їзду на територію Шенген. Остаточне рішення про в'їзд приймає Прикордoнна служба
Джерело

Фотогалерея

Генеральне Консульство Польщі у Львові

Генеральне Консульство Польщі у Львові

 
 
 
load